Hercules Fundering skaber fundamentet for unikt hotel i Aarhus

NCC’s funderingsenhed – Hercules Fundering – er kommet godt fra start med fundamentet til nyt spektakulært hotel på Aarhus Ø.


I første række til vandet på Aarhus Ø opfører NCC et nyt hotel og erhvervsprojekt. Som en naturlig del af totalentreprisen bringer NCC flere kompetencer i spil og trækker i første omgang på interne kræfter i virksomhedens funderingsenhed.

”I Hercules glæder vi os over endnu en gang at skulle samarbejde med kollegerne i NCC og til at bidrage til et af de helt store og ikoniske projekter i Aarhus,” siger Dirch Christian Hald, projektchef i Hercules Fundering under NCC Infrastructure.

Siden påske har Hercules Fundering derfor kørt på med de store rambukke på byggepladsen for at skabe et solidt fundament for det kommende hotelbyggeri. Der er tale om flere end 1000 pæle i både stål og beton, som rammes ned i jorden. Pælene har en længde på op til 26 meter, og de skal tilsammen sikre fundamentet for det ca. 37.000 kvm store hotel på 18. etager.

”Vi kender området rigtigt godt og er specialiserede i at udføre omfattende funderingsopgaver i bynære områder som her i Aarhus Ø,” siger Dirch Christian Hald.

Senest har Hercules Fundering stået for etableringen af byggegruben i forbindelse med opførelsen af det ca. 40.000 kvm store bolig- og erhvervsbyggeri ”Nicolinehus” – blot et stenkast fra det nye wellness hotel.

Når Hercules Fundering har slået den sidste pæl i jorden på byggepladsen ved Bassin 7, går turen videre til Universitetsparken, hvor funderingsarbejdet fortsætter på anden etape af den nye parkeringskælder.

FAKTA – Mere end bare et hotel
Hotelbyggeriet dækker samlet et areal på ca. 37.000 kvm, heraf ca. 16.000 kvm kontorlokaler. Hotellet indrettes med 342 værelser samt et wellnessområde på i alt ca. 2.000 kvm fordelt på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten, en SkyBar på 18. etage, restauranter, butikker, en café, et konferencecenter og tagterrasser på 5. og 6. etage. Dertil en to-etagers parkeringskælder med et samlet areal på ca. 8.600 kvm.

Udover tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, MOE som brandingeniører, og indretningsarkitekterne Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Læs mere her: https://www.ncc.dk/medier/pressrelease/2023/779f8e63286322eb/

Gå tilbage
Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy