Hercules Fundering skal udføre kompleks byggegrube til kæmpe byggeri i Aarhus Ø

I hjertet af Aarhus Ø skal opføres et 40.000 kvm spektakulært bolig- og erhvervsbyggeri. Projektet er døbt ”Nicolinehus” og skal bringe liv mellem den nye havnebydel og det centrale Aarhus. Hercules Fundering i NCC har vundet totalentreprisen for byggegruben til det kommende byggeri.

Det er Bricks A/S, der står bag udviklingen af Nicolinehus, som udover boliger skal rumme bl.a. caféer, restauranter, sportsaktiviteter og dagligvarebutikker. Ambitionen er at skabe et mangfoldigt byliv på Aarhus Ø og forene pulsen fra midtbyen med livet ved vandet.

Projektet deler sig i to totalentrepriser. Den ene omfatter selve byggeriet og den anden den totale byggegrube, hvor Hercules Fundering skal stå i spidsen for alt jordarbejde og udførelsen af indfatningsvægge, som består af mere end 8700 kvm spuns og 700 stk. borede jordankre. Den komplette byggegrube omkring Nicolinehus skal stå færdig til august 2019 og derefter sikre et solidt fundament for den videre udførsel af det fremtidige byggeri.

”Det er et utroligt spændende byggeri med en unik placering lige ud til vandet. Vi glæder os over at være en del af projektet og at være blevet valgt som totalentreprenør på byggegruben. Det var oplagt for os at byde på sagen, da vi har nogle af de dygtigste profiler i Danmark til at udføre anker- og spunsarbejdet. Det gælder både vores medarbejdere i produktionen og i projektstyringen”, siger Jesper Schack Fønss Bach, Direktør i Hercules Fundering, NCC Industry.

Ifølge Jesper Schack Fønss Bach kræver projektet nøje planlægning, da tidsplanen er stram, og da der er mange discipliner i gang på samme tid. Hercules Fundering skal blandt andet, forud for etableringen af spuns, fjerne resterne af en gammel mole, som ligger 4-5 meter under terræn på den nordvestlige side af byggegrunden. Opgaven består i at fjerne sten på op til 1,5 meter i diameter ved gennemboring og efterfølgende opfyldning af sand.

Fundering under grundvandsspejlet

Art Architects har slået stregerne til det kommende byggeri, hvor der er hentet inspiration i midtbyens gamle karréer. Byggeriet skal udformes som to tætliggende trekantede karréer med op til 17 etager. Dertil skal bygges en kælder i op til tre etager, som bl.a. skal bruges til parkering og fitness. Projektet er derfor ikke uden udfordringer for Hercules Fundering, da meget af arbejdet skal udføres under grundvandsspejlet for at undgå at sænke grundvandet i området.

”Det er et utroligt komplekst funderingsarbejde, vi skal udføre ved Nicolinehus, da ankerboring under vandspejl skal udføres uden grundvandssænkning. Vi er godt rustede til opgaven, da vi både har erfaring, specialistviden og de maskiner, der skal til for at udføre boring og anker mod vandtryk”, siger Jesper Schack Fønss Bach.

Hercules Fundering har desuden designet hele byggegruben og står for alle godkendelser i kommunen. De store maskiner er allerede i fuld gang med at gøre klar til de fremtidige indfatningsvægge, som skal udgøre byggegruben til det kommende byggeri. Det endelige byggeprojekt forventes afsluttet i slutningen af 2020.

Se dronevideo

Gå tilbage
Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy