Omfattende grubedesign med hele byggeriet i fokus

Under parolen ’Giv dit byggeri et solidt fundament’ udfører Hercules Fundering byggegruben for Nicolinehus, Aarhus i totalentreprise. En omfattende entreprise under komplekse jordforhold, der inkluderer 130 udskiftningsboringer, 8.700 m2 spuns, 700 jordankre i flere niveauer samt flytning af ca. 180.000 tons jord.

Komplicerede geotekniske forhold under og omkring Aarhus har krævet et særligt tilpasset byggegrubedesign. Et design, Hercules Fundering har udarbejdet internt i funderingsvirksomheden.

– Der er flere komplicerede geotekniske forhold i denne sag. Udover, at det er en meget stor entreprise til et meget stort boligbyggeri, er ler- og sandforholdene under Aarhus af en meget speciel karakter. Leret er både hårdt samt sprækket, og ovenpå den fede ler er der indbygget sandfyld, der er meget vandførende, forklarer Jesper Schack Fønss Bach, direktør hos Hercules Fundering.

Det har krævet et helt særligt tilpasset byggegrubedesign fra Hercules Funderings side, hvor parametre som jordbundsforhold og vandtryk har været centrale.

– Blandt andet ved at forbore og gøre spunsvæggene længere end normalt, har vi tilpasset spunsen i henhold til de foranderlige jordforhold, og vi har derudover arbejdet med vores egen groutingteknik for hele tiden at sikre vandstandsning. Det handler om at koordinere og håndtere funderingsarbejdet i et lukket system sådan, at man har kontrol over elementerne, nu og fremadrettet, udtaler Jesper Schack Fønss Bach.

Helhedsorienteret fokus

Hercules Fundering er ansvarlig for den første af de to totalentrepriser på Nicolinehus projektet. En rolle, som både kræver overblik og en grundlæggende forståelse for det fortsatte arbejde på projektet.

– Som første entreprenør på projektet er det vigtigt, at vi ikke blot fokuserer på vores egen del af byggeriet, men også har en indsigt i de fremtidige faser af projektet. Det er afgørende, at alle entrepriser spiller sammen, og at overdragelsen fra den ene til den anden entreprenør sker rettidigt, er velovervejet og ikke mindst grundigt formidlet. Det er kort sagt et spørgsmål om planlægning, løbende dialog og et godt samarbejde, både mellem entreprenør og bygherre samt entreprenørerne imellem. Det betyder meget for os, at alle parter tager ansvar for projektet og ønsker at samarbejde om at nå et fælles mål. Det giver gladere aktører over hele linjen og selvfølgelig også et bedre endeligt resultat, slutter Jesper Schack Fønss Bach.

Gå tilbage

Hercules på Facebook

Publiceret for 4 dage siden

Ude i marken arbejder gutterne benhårdt på projekterne, mens vi holder hjulene i gang inde på kontoret i Søborg. #sammenervistærkest #menvitrænerindividuelt

Læs mere »

Publiceret for 9 dage siden

Hercules har fået vokseværk. Vi er derfor ved at bygge en ny materielgård på Stengårdsvej i Tølløse til alle vores maskiner og stålmaterialer, som skal bruges til de mang...

Læs mere »

Publiceret for 10 dage siden

Vi er i fuld gang med byggegruben for det kommende byggeri – Nicolinehus i Aarhus. Der er tale om en omfattende totalentreprise under komplekse jordforhold, der inkluderer 130 ...

Læs mere »

Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy