Hercules Fundering skal sikre solide konstruktioner til Sydhavnsmetroen

Anlæggelsen af Sydhavnsmetroen er for alvor skudt i gang. Her skal Hercules Fundering fra NCC etablere opdriftsankre for at sikre holdbare konstruktioner til de i alt fem nye, underjordiske metrostationer.

Med en kontraktsum på DKK 17 mio. skal Hercules Fundering stå for ankerboringen af Sydhavnsmetroens nye stationer. Opgaven er en underentreprise for det tysk-franske konsortium TUNN3L JV, som består af selskaberne Hochtief og Vinci, der skal anlægge de 4,5 kilometer tunneler samt de fem underjordiske metrostationer.

Opgaven for Hercules Fundering omfatter boring af knap 1000 jordankre, der skal bores lodret ned omkring de nye metrostationer for at sikre stationerne imod vandtryk. De længste ankre bores ned til en dybde på 30 meter. Ankrene bliver støbt ind i en bundplade, som fastgør konstruktionerne og som derved sørger for, at stationerne ikke skubbes opad.

”Vi ser frem til at kunne bidrage til anlæggelsen af den nye metrolinje til Sydhavnen og på den måde være med til at skabe et mere effektivt trafiknet til Københavnerne. Det bliver vores egne specialister og ankermaskiner i Hercules Fundering, som skal udføre ankerboringen på de nye stationer”, siger Jesper Schack Fønss Bach, direktør i Hercules Fundering, NCC Industry.

Den kommende metrostrækning

Sydhavnsmetroen bliver en forlængelse af den kommende metrolinje M4, som går fra Orientkaj i Nordhavn ind over det centrale København via Cityringen og ud til Sydhavn. Den nye metrolinje til Sydhavn bliver 4,5 km lang og vil bestå af fem underjordiske stationer; Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg. De fem nye stationer vil give 16 mio. rejser om året i 2035 og skabe et stærkt kollektivt knudepunkt ved Ny Ellebjerg med omstigning mellem bus, tog og metro.

Hercules Fundering starter allerede ankerboringen op i juli 2019, hvor de første sessioner skal udføres på den kommende station ved Enghave Brygge. Hercules Funderings arbejde forventes afsluttet til maj 2021.

For yderligere information kontakt venligst:
Jesper Schack Fønss Bach, direktør i Hercules Fundering, telefon +45 86 75 43 22
Pernille Kjøller, Kommunikationspartner i NCC Industry, telefon +45 41 37 85 62

Gå tilbage
Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy