Et år uden arbejdsulykker på Langelinie

Hercules-teamet på Langeliniekaj i København markerer i dag en vigtig milepæl.

I bygge- og anlægsbranchen, hvor fysisk belastning ofte er en uundgåelig del af arbejdet, er det afgørende at tænke på vores kroppe som langvarige arbejdsredskaber, der skal holde hele livet.

På Langeliniekaj i København er Hercules Fundering i fuld gang med at hjælpe By & Havn med en omfattende renovering af den gamle anløbskaj.

Holdet på pladsen har virkelig noget at være stolte af! Et helt år uden en eneste arbejdsulykke med fravær er en præstation, der fortjener at blive fejret.

Denne imponerende bedrift vidner ikke kun om en enestående grad af ryddelighed og orden på byggepladsen, men det afspejler også holdets særlige fokus på ergonomi. Vores dedikerede funderingsteam har nemlig vist, at innovative løsninger kan spille en vigtig rolle i at beskytte og tage vare på vores medarbejderes fysiske helbred.

“Vores krop skal holde hele livet!”

Arbejdsskader som følge af gentagne og ensformige bevægelser er en af de mest almindelige udfordringer i byggebranchen. Når muskler, knogler og led udsættes for gentagende belastning, kan det føre til permanente skader og langvarige problemer. Derfor har Hercules-teamet på Langeliniekaj besluttet at gøre noget ved det.

“Vores medarbejdere på pladsen arbejder dagligt med tunge slagboremaskiner og bjergboremaskiner, der skal bore mange tusinde huller i både granit og eksisterende beton. Det er hårdt for nerver, muskler og knogler, fordi maskinerne hopper og vibrerer,” forklarer Thomas Mathiasson, projektchef i Hercules Fundering, NCC.

For at lette belastningen på medarbejdernes kroppe og mindske risikoen for skader har teamet udviklet en række enkle, men smarte tekniske hjælpemidler. En af de bemærkelsesværdige ændringer er, at den tunge bjergboremaskine på ca. 20 kg nu er blevet ophængt i en minigraver. Dette gør det muligt at bore dagen lang uden at risikere rygskader eller “hvide fingre”.

Derudover har slagboremaskinen fået en såkaldt “dukkevogn,” der giver medarbejderne mulighed for at arbejde i en ergonomisk korrekt stilling, når de borer strittere ned i betonen. Tidligere blev dette arbejde ofte udført i en ubekvem liggende position.

“Vores krop skal holde hele livet. Det er derfor vigtigt, at vi passer godt på den – også når vi er på arbejde,” understreger Thomas Mathiasson.

Han fortæller, at de på pladsen har haft et ekstra fokus på at inddrage medarbejderne i sikkerhedsarbejdet og introducere nye medarbejdere for brugen af værnemidler, der tager vare på kroppens fysiske helbred.

På Langeliniekaj har teamet bevist, at det er muligt at forebygge skader og sikre, at medarbejderne kan arbejde effektivt uden at gå på kompromis med deres sundhed og sikkerhed.

Fokuspunkter på Langeliniekajen

  • Orden og ryddelighed
  • Planlægning
  • Tekniske hjælpemidler
  • Personlige værnemidler – særligt under behandling af granit (højtryksrensning, kemisk rensning samt skæring og hugning i granitten)
  • Løftegrej – særligt løftestropper og anhugning
  • Ergonomi og rotation
  • Gennemgang af APV’er

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå tilbage
Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy