Projekt Kalvebod brygge – Skybrudstunnel

Kalvebod brygge – Skybrudstunnel

Den 1,3 km lange Skybrudstunnel ved Kalvebod Brygge, skal holde det østlige Frederiksberg og Vesterbro fri for oversvømmelser under skybrud.

Kalvebod Brygge Skybrudstunnel skal anlægges fra Vodroffsvej/Gammel Kongevej, under Kødbyen og ud til Kalvebod Brygge, hvor der anlægges en pumpestation, som kan pumpe regnvandet ud i havnen. Skybrudstunnel skal krydse under 21 jernbanespor og føres meget tæt på Metroens tunnelrør samt løbe gennem forurenet jord og under flere bevaringsværdige bygninger i tæt bymiljø.

Kontrakten med NCC/SMET-konsortiet lyder på godt 281 mio. kr. og omhandler bl.a. etablering af tre skakte, tunnelering samt etablering af tunnelrør. Hertil kommer den største pumpestation i Skandinavien med en pumpekapacitet på 20m3 vand i sekundet samt en ny promenade ved Kalvebod Brygge.

Tunnelen er blandt de største af de mange skybrudssikringsprojekter, der indgår i de overordnede skybrudsplaner for Frederiksberg og i København.

Kalvebod Brygge Skybrudstunnel bliver knap 3 meter i diameter og kan flytte 20 kubikmeter vand i sekundet, hvilket svarer til 2/3 af Gudenåens gennemstrømning.

Projektet blev påbegyndt i starten af 2022 – og det forventes at tunnelen med tilhørende pumpestation står helt færdig i 2026.

Kontakt os for et tilbud
  • Kontakt os for et tilbud

    Få hjælp til alle former for fundering til virksomheder og byggeentreprenører. Se et udsnit af vores tidligere projekter her ›

    • Læs mere om vores privacy policy